Adv
Deepak Bora
  • 0

The taxi fare after each km when the fare is Rs 15 for the first km and Rs 8 for each additional km. Find whether this forms an A.P

  • 0

   The following question is from Class 10th NCERT book. Exercise 5.1 Page: 99 Question no. 1 (i). Does the list of numbers involved make as arithmetic progression and why? Also show the slolution of the following question.

Share

Related Questions

Adv

1 Answer

  1. This answer was edited.

     

    Fare of Taxi for 1 km = 15

    Fare of Taxi for first 2 kms = 15+8 = 23

    Fare of Taxi for first 3 kms = 23+8 = 31

    Fare of Taxi for first 4 kms = 31+8 = 39

    Thus,

    The question forms an A.P. because every term is 8 more than its previous term.  15, 23, 31, 39, 47 …

    • 0
Leave an answer

Leave an answer

Browse

Choose from here the video type.

Put Video ID here: https://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs Ex: "sdUUx5FdySs".

Captcha Click on image to update the captcha.