1 Deepak BoraNewbie Asked: July 2, 20202020-07-02T10:30:41+05:30 2020-07-02T10:30:41+05:30In: ICSE A man invests Rs.10400 in 6% shares at Rs.104 and Rs.11440 in 10.4% shares at Rs.143.How much income would he get in all? 1 How to solve these shares and dividends question? questionshares and dividend Share Facebook 1 Answer Voted Oldest Recent Best Answer Deepak Bora Newbie 2020-07-03T05:25:15+05:30Added an answer on July 3, 2020 at 5:25 am total investment = Rs. 10400 dividend % = 6% market value = Rs. 104 face value = Rs. 100 number of shares = investment ⁄ market value = 10400/104 = 100 dividend = dividend %(face value)× number of shares = 6/100×(100)×100 = Rs. 600 similarly in second case total investment = Rs. 11440 dividend % = 10.4% M. V. = Rs. 143 F. V. = Rs. 100 n= 11440/143= 80 dividend = 10.4/100 × 100 ×80 = Rs. 832 total dividend = Rs. (600+832) = Rs. 1432. 0 Reply Share Share Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on WhatsApp Leave an answerLeave an answerCancel reply Featured image Select file Browse Add a Video to describe the problem better. Video type Youtube Vimeo Dailymotion Facebook Choose from here the video type. Video ID Put Video ID here: https://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs Ex: "sdUUx5FdySs". Click on image to update the captcha. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Related Questions What is the length of RT? Real numbers Ratio and proportion Ratio and proportion If a ,12,16 and b are in continued proportion , find a and b

total investment = Rs. 10400

dividend % = 6%

market value = Rs. 104

face value = Rs. 100

number of shares = investment ⁄ market value = 10400/104 = 100

dividend = dividend %(face value)× number of shares

= 6/100×(100)×100

= Rs. 600

similarly in second case

total investment = Rs. 11440

dividend % = 10.4%

M. V. = Rs. 143

F. V. = Rs. 100

n= 11440/143= 80

dividend = 10.4/100 × 100 ×80 = Rs. 832

total dividend = Rs. (600+832)

= Rs. 1432.